سبد خرید شما خالی است!
Azteb
آیا سی پپ تراپی خروپف را درمان میکند؟
خروپف (خُرخُر) کردن یک مشکل آزاردهنده است که علاوه بر مشکلات خواب، شرم و عدم اعتمادبهنفس، میتواند برای اطرافیان بیمار هم ایجاد مزاحمت کند.
خروپف یکی از عوارض و نشانه های بیماری توقف تنفس در خواب است. با وجودی که عوارض اصلی بیماری مانند خستگی مفرط روزانه و عدم تمرکز حواس فقط روی بیمار تأثیر میگذارد؛ اما خروپف، خواب افراد حاضر در اتاق خواب را هم آشفته میکند.
اگر تمایل دارید که در مورد درمان خروپف بیشتر بدانید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
خروپف چیست؟
خروپف (خُرخُر) زمانی اتفاق میافتد که ساختار حنجره ارتعاش دارد و صدا تولید میکند. صدای تولیدی میتواند در دامنههای متفاوت از آهسته تا خیلی بلند باشد. سی پپ تراپی میتواند در درمان خروپفی که ناشی از مشکل توقف تنفس در خواب یا (OSA) Obstructive Sleep Apnea است، کمک کند. قسمتهایی از حنجره که در خروپف درگیر هستند، شامل سقف دهان و زبان کوچک میشوند.
آیا خروپف همیشه نشانهای از توقف تنفس در خواب است؟
با وجودی که بیماران توقف تنفس در خواب معمولاً مشکل خروپف دارند؛ اما نمیتوان گفت تمام افرادی که خروپف میکنند، دچار این بیماری هستند. دلایل زیادی برای خروپف وجود دارد. در ادامه به چند نمونه از مواردی که با دستگاه سی پپ قابل درمان است اشاره میکنیم:
عوامل خروپف باید بررسی شوند تا مشخص شود که توقف تنفس در خواب دلیل اصلی است تا به درستی درمان شود.
آیا خروپف در خواب بد است؟
همانگونه که میدانید، خروپف میتواند هم بیمار و هم همراه او را دچار کمبود خواب کند که منجر به رفتارهای غیرعادی و خوابآلودگی در طول روز میشود، تمایلات جنسی را کمتر میکند و مشکلات ذهنی هم به همراه میآورد. استفاده از ماشین سی پپ به دلیل متوقف کردن خروپف، معمولاً از این مشکلات جلوگیری میکند.
محققان ادعا میکنند که خروپف میتواند منجر به صدمات روانی و اجتماعی برای بیمار شود. تحقیقات نشان میدهد که بین خروپف و ریسک سکته مغزی ارتباطی وجود دارد. به عبارت دیگر ریسک سکته مغزی در افرادی که خروپف میکنند 67% بیش از افرادی است که خروپف نمیکنند. همچنین ریسک سکته قلبی 34% درصد بیش از سایر افراد است. از آنجایی که بسیاری از بیماران توقف تنفس در خواب خروپف میکنند، سی پپ تراپی میتواند مشکل خروپف را حل کند.
تحقیقات جدید از American Academy of Sleep Medicine (AASM) نشان میدهد که 29.4 میلیون آمریکایی OSA دارند؛ اما فقط 20 درصد از آنها بهصورت رسمی تشخیص داده شدهاند که یعنی 23.52 میلیون آمریکایی حتی نمیدانند که مشکل توقف تنفس در خواب دارد! احتمالاً همه آنها خروپف هم میکنند، همسر خود را بیخواب میکنند و در طول روز هم به اندازه پتانسیل واقعیشان هوشیاری ندارند و بازده جسمی سالم هم نمایش نمیدهند.
45% از انسانهای بالغ هر از گاهی خروپف میکنند؛ اما 25% از افراد در تمام خوابهای خود خروپف میکنند. افرادی که معمولاً از روی عادت خروپف میکنند یا سن بالایی دارند و یا سنگین وزن هستند.
توجه :
کودکان هرگز نباید خروپف کنند. اگر کودکی خروپف میکند حتماً نشانهای از مشکلات لوزه و ادنوئید است که باید توسط یک پزشک معاینه شوند.
آیا خروپف بیمار، همسر او را هم تحت تأثیر قرار میدهد؟
البته که بیماران توقف تنفس در خواب، تنها کسانی نیستند که تحت تأثیر استفاده از سی پپ تراپی قرار میگیرند. برای اثبات این ادعا از همسران بیمارانی که از سی پپ استفاده میکنند سوال شد که تجربه خواب و زندگی شخصیشان چه تغییری کرده است. جالب است که همه آنها بهجز 1% که سی پپ استفاده میکنند؛ اما خروپف هم میکنند اظهار داشتند که پس از سی پپ تراپی همسرشان، خواب بهتری در شب تجربه میکنند؛ البته شاید مشکلات خواب دیگری هم در رابطه با خروپف در این بیماران وجود داشته باشد و برای همین سی پپ درمان مؤثری است برای اینکه خروپف را متوقف میکند.
آیا خروپف یک مشکل کاملاً جدی است؟
خروپف کردن نه تنها یک آزار مستمر است، بلکه میتواند نشانهای از بیماری توقف تنفس در خواب باشد که منجر به مشکلات بلندمدت زیادی میشود. آمار حوادث نشان داده که توقف تنفس در خواب بسیار خطرناک است و به حمله قلبی، سکته و دیابت منجر میشود علاوه بر اینکه عوارض معمول خستگی ممتد، خوابآلودگی روزانه و خطرات رانندگی در حال خواب را هم به همراه دارد. خروپف میتواند منجر به اختلال در سیکل طبیعی خواب شود که بیمار و همسرش را در طول روز خوابآلوده نگه میدارد.
یک مطالعه اخیر که در Henry Ford Hospital در دیترویت آمریکا انجام شد نشان میدهد که افرادی که خروپف میکنند به احتمال زیاد دچار گرفتگی سرخرگ کاروتید هم هستند که به نام تصلب شرایین شناخته میشود. گرفتگی این سرخرگ به شدت خونرسانی به مغز را محدود میکند و دیوارههای سرخرگ را تضعیف و شانس آنوریسم یا سکته مغزی را افزایش میدهد.
با وجودی که تعدادی درمان ساده برای خروپف خفیف وجود دارد؛ اما بیماران باید در جستجوی درمان پزشکی باشند.
یک بررسی ساده خواب توسط پزشک متخصص میتواند به راحتی توقف تنفس در خواب را تشخیص دهد و کمک کند تا شدت خروپف تعیین شود و دلایل و درمانهای احتمالی هم مشخص شوند. تشخیص اولیه تعیین میکند که اگر بررسیهای بیشتر برای تشخیص OSA مورد نیاز است.
آیا سی پپ تراپی خروپف را کمتر یا متوقف میکند؟
در بیشتر موارد CPAP تراپی دقیقاً همین کار را میکند اما از آنجایی که دلایل دیگری هم برای خروپف وجود دارند، منطقی نیست که این تراپی همه انواع خروپفها را متوقف کند. در فردی که مشکل توقف تنفس در خواب دارد، ساختار گلو در خواب باریک و گاهی حتی بسته میشود که مانع ورود هوا به ریهها میشود. یک ماشین سی پپ از فشار مثبت مجاری هوا استفاده میکند تا گلو را در طول شب باز نگه دارد و از حادثه توقف تنفس جلوگیری کند که منجر به کم شدن یا توقف کامل خروپف میشود.
در یک نظرسنجی اخیر که از 430 کاربر سی پپ انجام شد، از آنها سوال شد که آیا ماشین سی پپ به توقف خروپف کمک کرد که تقریباً 82% از آنها اظهار کردند که خروپفشان با استفاده از CPAP متوقف شده است.
این نظرسنجی نشان میدهد که سی پپ خروپف را ساکت میکند فقط 13.76% ادعا کردند که مطمئن نیستند که خروپفشان کم شده است و 3.6% هم قبل از دریافت سی پپ خروپف نمیکردند. کمتر از 1% هم بعد از سی پپ تراپی همچنان خروپف میکنند. با وجود این آمار واضح است که سی پپ مؤثرترین و قابلقبولترین درمان برای کنترل خروپف و توقف تنفس در خواب است.
چه درمانهای سادهای برای افرادی که بیماری OSA ندارند؛ اما خروپف میکنند، وجود دارد؟
اگر شما و همسرتان هرازگاهی خروپف میکنید راههای سادهای وجود دارند که ارتعاشات حنجره را متوقف کنید که شامل موارد زیر هستند:
با وجودی که خروپف کردن معمولاً نشانهای از توقف تنفس در خواب است؛ اما هر دو مشکل لزوماً منجر به یکدیگر نمیشود. بسیاری از افرادی که خروپف میکنند مشکل توقف تنفس در خواب ندارند و متعاقباً افرادی که توقف تنفس در خواب دارند لزوماً خروپف نمیکنند! مهم است که به علائم کمتر مشهود هم توجه کنید.
اگر نگران توقف تنفس در خواب هستید، با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
در آزطب ما به سلامتی شما اهمیت میدهیم و روی تأمین بهترین و با کیفیتترین ماشین های سی پپ تمرکز میکنیم تا به بیماران توقف تنفس در خواب و خروپف کمک کنیم.
اگر سؤالی در مورد دستگاه سی پپ دارید با تیم مشاورین فروشگاه تجهیزات پزشکی آزطب تماس بگیرید.
بیشتربدانید:
افزودن نظر