Azteb

کاربرد ونتیلاتور

نویسنده aztebadmin 2020-10-02 20:11:40 0 نظر آموزش,


 

کاربرد ونتیلاتور

 همانطور که می دانیم، ونتیلاتور دستگاهی است که از آن برای کمک تنفسی به بیماران استفاده می شود. این دستگاه ها مدل های بسیار مختلفی دارند و این امر شاید شما را در مورد کاربرد ونتیلاتور به شک و شبهه بیندازد. رسالت اصلی دستگاه های ونتیلاتور، همان کمک رسانی به امر تنفس است. ولی هرکدام از این دستگاه ها، این کار را به صورتی خاص انجام می دهند. بنابراین می توان بیان داشت که کاربرد ونتیلاتور ها مختلف است. در ادامه نگاهی به انواع کاربرد ونتیلاتور خواهیم داشت.

دستگاه ونتیلاتور چطور کار می‌کند؟

تحویل حجم تنفس

تحویل تنفس را میتوان یکی از موارد کاربرد ونتیلاتور دانست. در این مدل از دستگاه ها، ونتیلاتور در واقع طی فواصل زمانی مشخص اقدام به تحویل حجم مشخصی از تنفس می کند. در این حالت، زمانی که این حجم تحویل داده شد، دستگاه به صورت خودکار وارد مرحله دوم می شود که همان بازدم است. ایراد اصلی این نوع کاربرد ونتیلاتور آن است که شما در واقع از حجم اکسیژن تحویل شده آگاهی دارید، ولی میزان فشار مورد نیاز برای ارائه را نمی دانید. میزان فشار مورد نیاز برای تحویل اکسیژن را می توان متغیری وابسته به شرایط جسمانی بیمار دانست. بنابراین استفاده از این نوع کاربرد ونتیلاتور باعث میشود اطلاعات و آگاهی شما از شرایط بیمار کاهش پیدا کند. بنابراین شما به دستگاه های جانبی دیگری خواهید داشت تا بتوانید مقدار فشار مورد نیاز برای تحویل تنفس را نیز اندازه گیری کنید.

تحویل فشار تنفسی

برخلاف مورد پیشین از کاربرد ونتیلاتور، این مدل از دستگاه ها بر اساس فشار مورد نیاز تنظیم می شوند. در این مدل، زمان که ونتیلاتور راه انداخته می شود (بر اساس فواصل زمانی و یا بر اساس اقدام به تنفس توسط بیمار)، مقدار مشخصی فشار به ریه بیمار وارد می شود. در این مدل دستگاه فشار را سریعاً به مقدار مشخص شده می رساند و برای چند ثانیه در این مقدار نگه می دارد. سپس وارد مرحله بعد، یعنی مرحله بازدم شده و فشار معکوس ایجاد می کند.

بنابراین کاربرد  ونتیلاتور در این مورد، تنها ارائه فشار کافی است. با این حال باید بدانید که فشار به معنای حجم هوا نیست. بلکه باید فشار را در مقدار مناسب تنظیم کنید تا ظرفیت کافی به بیمار وارد شود. برای این‌کار باید از روش‌های دم‌سنجی استفاده کنید که بر اساس قد و وزن بیمار و البته میزان قدرت ریه بیمار اندازه‌گیری می‌شوند. فشار ناچیز باعث وارد شدن هوای ناکافی به بدن بیمار و فشار بالا باعث وارد شدن حجم بیش از حد هوا به داخل ریه بیمار خواهد شد.

بنابراین کاربرد ونتیلاتور را در دو حالت می توان دانست: زمانی که بخواهید حجم مشخصی از هوا را به صورت تضمین شده وارد ریه بیمار کنید و زمانی که قصد داشته باشید فشار کافی به ریه بیمار وارد کنید تا از این طریق به تنفس او کمک شود.

 

بیشتربدانید:

 

افزودن نظر