Azteb

انواع ونتیلاتور

نویسنده aztebadmin 2020-09-24 20:11:40 0 نظر آموزش,

انواع ونتیلاتور

اگر قصد دارید با انواع ونتیلاتور آشنا شوید، بهتر است به‌جای معرفی مدل‌های مختلف دستگاه‌های ونتیلاتور که هرکدام از آن‌ها ممکن است برخی ویژگی‌های جزئي و ساختاری مختلفی داشته باشند، به دسته‌بندی‌های کلی این این دستگاه‌ها آشنایی پیدا کنید. به صورت کلی، انواع ونتیلاتور را می‌توان به ۳ دسته‌بندی کلی تقسیم کرد. با آشنایی به این ۳ نوع دسته‌بندی،‌به خوبی قادر خواهید بود مدل‌های مختلفی از دستگاه‌های ونتیلاتور که در بازار مشاهده می‌کنید را از یکدیگر شخیص دهید و تعیین کنید کدام‌یک از آن‌ها برای شما مناسب‌تر خواهد بود. در ادامه به معرفی انواع ونتیلاتور خواهیم پرداخت. این مدل‌ها شامل مدل‌های تنفس کنترل شده، تنفس کمک‌شده و تنفس با پشتیبانی.

تنفس کنترل شده

در این مدل از انواع ونتیلاتور، تنفس بیمار کاملاً توسط دستگاه ونتیلاتور کنترل می‌شود! عموماً دستگاه‌ها به‌صورت عمدی در این حالت تنظیم نمی‌شوند. تنفس کنترل شده عموماً زمانی مورداستفاده قرار می‌گیرد که بیمار در حالت مناسبی قرار ندارد و قادر به کنترل روند تنفسی خود نیست. بنابراین در این مواقع به خاطر رعایت مسائل ایمنی و سلامتی، این مدل از انواع دستگاه ونتیلاتور استفاده می‌شود. درواقع این دستگاه کنترل روند تنفسی بیمار را در دست می‌گیرد. تنظیم آن‌ها عموماً ۱۰ تنفس در دقیقه است. یعنی هر ۶ ثانیه، یک عمل تنفسی. بنابراین اگر بیمار قصد داشته باشد تا در ثانیه سوم یک عمل تنفسی انجام دهد،‌ دستگاه به او اجازه نخواهد داد! بنابراین با استفاده از این مدل دستگاه ونتیلاتور بیمار هیچ کاری نمی‌کند و دستگاه تمام اعمال تنفسی را انجام می‌دهد.

تنفس کمک شده

برای درک بیشتر نحوه عملکرد این مدل از انواع دستگاه ونتیلاتور، بازی فوتبال را تصور کنید. هنگامی‌که بازیکنی توپ را وارد دروازه حریف می‌کند، درواقع زننده گل است و کسی که توپ را به او پاس داده بود، به‌عنوان صادرکننده پاس‌گل شناخته می‌شود. سیستم این مدل ونتیلاتور نیز به همین شکل است. هنگامی‌که یک بیمار از این دستگاه استفاده می‌کند،‌ اگرچه تنفس را خودش انجام می‌دهد، ولی این کار را مدیون دستگاه ونتیلاتور است. برخلاف مدل قبلی که زمان‌بندی تنفس را خودش انجام می‌دهد، این مدل از انواع دستگاه ونتیلاتور تنها زمانی عمل کمک به تنفس را انجام خواهد داد که بیمار خودش اقدام به نفس کشیدن کرده باشد. به‌صورت کلی این دستگاه حدود هر ۴-۵ ثانیه اقدام به کمک به تنفس می‌کند. ولی اگر بیمار بیدار و هوشیار باشد و سعی کند با روند خودش تنفس کند، دستگاه بر همان اساس به او کمک خواهد کرد.

تنفس با پشتیبانی

در این مدل از انواع ونتیلاتور، دستگاه تنها زمانی کمک به تنفس بیمار می‌کند که خود او اقدام برای این کار کرده باشد. برخلاف مدل‌های قبلی که دستگاه خودش بعد از چند ثانیه شروع به کمک می‌کرد، در این مدل کمک تنها زمانی ارائه می‌شود که تلاشی از سوی بیمار انجام پذیرد. این مدل درواقع کم‌ترین میزان کمک به تنفس را به بیمار ارائه می‌کند و تنها مناسب بیمارانی است که به‌هیچ‌عنوان از مشکلات حاد تنفسی رنج نمی‌برند.

 

بیشتربدانید:

 

افزودن نظر