Azteb

مقایسه ویلچر برقی و ویلچر ساده

نویسنده AnonymousFox_hfa 2018-04-24 20:04:21 0 نظر راهنما,

به‌طورکلی ویلچرها به دو نوع برقی و غیر برقی تقسیم می‌شود که ویلچر غیر برقی هم خود دو نوع است. نوع اول ویلچر معمولی یا تاشو است و به نوع دوم ریجید ویلچر (ویلچر الکتریکی یا برقی) گفته می‌شود.

تفاوت این دو نوع ویلچر در نحوه استفاده آن‌ها است که با توجه به بودجه و کاربردهای آن‌ها فرد می‌تواند یکی از این دو نوع را انتخاب نماید.

 

ویلچر معمولی یا ویلچر ساده؟

این وسیله نخستین بار در سال ۱۸۸۷بار تولیدشده است. امروزه باوجود ویلچرهای برقی موجود در بازار که کار را برای معلولین ساده‌تر کرده‌اند بسیاری از آن‌ها ترجیح می‌دهند که از ویلچرهای دستی برای جابه‌جایی خود استفاده نمایند. دلیل آن سوزاندن کالری‌های بیشتر نسبت به استفاده از ویلچرهای برقی است. پژوهشگران پس از بررسی‌های مختلفی که روی این‌گونه ویلچرها انجام دادند دریافتند که میزان کالری مصرفی هنگام استفاده از این دستگاه‌ها می‌تواند در سی دقیقه به چیزی حدود 130 کالری برساند. درواقع معلولین هنگام استفاده از ویلچرهای دستی می‌توانند سه برابر کالری بیشتری را نسبت به استفاده از ویلچرهای برقی مصرف کنند.

ویلچرهای تاشو در نوع عرضه می‌شوند.

  • ویلچرهای تاشو مخصوص کودکان
  • ویلچرهای تاشو مخصوص بزرگ‌سالان

 

ویلچر برقی

طرز کار ویلچرهای برقی به فاکتورهای متفاوتی بستگی دارد. اسکوترهای برقی و ویلچرهای برقی دارای یک منبع تغذیه هستند. انتخاب یکی از این دو نوع به نیازها و توانایی‌های فرد بستگی دارد.

 

مقایسه ویژگی‌ها

باتری

در ویلچرهای برقی از باتری‌های SLA یا سرب اسید به‌صورت مهروموم‌شده استفاده می‌شود. باتری خشک و مرطوب جریانی معادل 4 تا 5 آمپر فراهم می‌کند. باتری ویلچر را می‌توان در طول شب و یا ساعاتی از روز که مورداستفاده قرار نمی‌گیرند، شارژ کرد تا در مواقع لزوم از آن استفاده کرد. این در حالی است که ویلچرهای دستی با نیروی دست‌ها قادر به حرکت است و ممکن است فرد در هنگام استفاده از آن دچار مشکل شود.

 

شیوه نشستن

ویلچرهای برقی تطبیق‌پذیری بیشتری با آناتومی فرد دارند و نشستن بر روی آن‌ها راحت‌تر است. برای کاربری که به دنبال یک وسیله متحرک پایدار و قابل‌کنترل مداوم است، یک ویلچر برقی گزینه‌ی بسیار ایدئال است. وجود ویژگی‌هایی مانند تغییر شیب تکیه‌گاه و تنظیم ارتفاع برای صندلی ویلچر، این وسیله را برای معلولین به یک ابزار مناسب تبدیل کرده است اما این در صورتی است که ویلچرهای دستی فاقد این ویژگی‌ها هستند. در ویلچرهای برقی ویژگی شیب یا خمیدگی و وجود فوم‌های ضربه‌گیر در بافت صندلی راحتی زیادی را برای فرد فراهم می‌کند.

 

مسافت

هم ویلچرهای برقی و هم اسکوترهای برقی توانایی طی کردن مسافت‌های زیاد رادارند. این ویژگی خاصی است که در ویلچرهای دستی به‌هیچ‌وجه دیده نمی‌شود و برای کسانی مفید است که وضعیت جسمانی آن‌ها اجازه جابه‌جایی یا مسافرت طولانی را به آن‌ها نمی‌دهد. اگر فرد فاقد توانایی حرکت دادن دست‌ها باشد استفاده از ویلچر برقی می‌تواند بسیار مفید واقع شود.

 

استفاده داخل منزل

در این مواد عموماً از ویلچرهای برقی یا اسکوتر استفاده می‌شود چراکه استفاده از آن برای حرکت روی فرش راحت‌تر است. معمولاً این دسته را می‌توان به‌راحتی تاکرده و در صندوق‌عقب ماشین نیز قرارداد.

 

حجم اشغال‌شده

معمولاً ویلچرهای دستی به دلیل نداشتن موتور حجم کمتری را به نسبت ویلچرهای برقی اشغال می‌کنند بنابراین گزینه مناسبی برای جابه‌جایی محسوب می‌شوند.

برچسب ها: ویلچر

افزودن نظر