Azteb

افسردگی را دست کم نگیرید

نویسنده aztebadmin 2021-04-10 20:29:50 0 نظر راهنما,

 

افسردگی را دست کم نگیرید!
همهگیری کرونا، فاصلهی اجتماعی، تعطیلی بسیاری از مشاغل، بحرانهای اقتصادی و مسائلی از این دست همگی میتوانند منجر به انزوای اجتماعی و افسردگی شوند. امروزه افسردگی به خصوص در میان افراد مسن رایج است و آنچه این مسئله را خطرناک میکند، این است که افراد مسن معمولا به دلیل افسردگی به افراد متخصص در این زمینه مانند روان شناسها مراجعه نمیکنند. بسیاری از افراد مسن نمیتوانند علائم افسردگی را در خود تشخیص بدهند، از این رو هیچ گاه متوجه خطری که کیفیت زندگیشان را تهدید میکند، نمیشوند. در سال 2020 یک نظرسنجی انجام گرفت که بنابر نتایج آن، 61 درصد از افراد بالای 65 سال که احتمال میدهند مبتلا به افسردگی هستند، هیچ گاه به روانشناس مراجعه نمیکنند. در واقع نزدیک به یک سوم از این افراد بر این باورند که میتوانند به تنهایی و با گذر زمان از این حالت گذر کنند.
 این روش مقابله با افسردگی، در بسیاری از موارد منجر به آسیبهای بسیاری به این افراد میشود که در اثر عدم درمان افسردگی ایجاد میشوند. دکتر کارولین بادر که یکی از روانشناسان بیمارستان مکلین است، اظهار دارد: " متاسفانه افسردگی هنوز در این دوره به خصوص در افراد مسن، مایهی شرمساری تلقی میشود و این افراد به سختی حاضرند قبول کنند که دارای مشکلاتی از این دست هستند. با این حال میبایست در نظر داشت، افسردگی یک بیماری رایج و قابل درمان است، از این رو لازم است افراد مسن بدانند که در این راه تنها نیستند و لازم نیست در سکوت رنج ببرند."

 

مقابله با تغییرات جدید در زندگی
افراد مسن معمولا با واقعیتی به نام افسردگی مبارزه میکنند، زیرا گمان میبرند افسردگی یکی دیگر از بیماریهایی است که در اثر بالا رفتن سن به وجود میآید. این باور الزاما حقیقت ندارد و بنا به گفتهی دکتر بادر افسرده شدن جزو روند طبیعی بالا رفتن سن در افراد نیست. این بیماری همهی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد اما به نظر میآید مردان مسن در مقابل آن آسیب پذیرتر باشند. مردان مسن امروزه، معمولا در گذشته نان آور خانواده محسوب میشدند و بیشتر عمرشان صرف این هدف شده است. در واقع میتوان گفت تمام انرژی، اهداف و هویت این افراد در کارشان خلاصه میشد. از این رو بسیاری از این افراد در دورهی بازنشستگیشان هویت خود را گم میکنند. دکتر بادر اظهار دارد: " بازنشستگی تغییر بزرگی برای این مردان محسوب میشود و آنها نمیدانند جای خالی شغل خود را با چه چیزی پر کنند. این مسئله در آنها نوعی احساس بیهدفی و ناامیدی را ایجاد میکند که اغلب منجر به افسردگی در آنها میشود."

 

درمان بیماری
اولین گام در مواجهه با افسردگی، تشخیص علائم آن و بی تفاوت عبور نکردن از کنار آنهاست. در صورت مشاهدهی هرگونه علائم افسردگی در خود با پزشکتان در این باره صحبت کنید تا در صورت نیاز شما را به متخصص ارجاع دهد. افراد متخصص میتوانند متناسب با نیازتان روند درمان را آغاز کرده و بیماریتان را تشخیص دهند تا در صورت نیاز برای شما داروهای ضد افسردگی تجویز شود. بسیاری از افراد نیازی به دارو ندارند، با این حال دارو درمانی در بسیاری از شرایط میتواند برای بیمار مفید باشد. بنا بر اظهارات دکتر باربر صحبت کردن دربارهی افسردگی و حالات روحیتان با خانواده، دوستان و نزدیکان میتواند به شما کمک کند متوجه شوید این بیماری چه تاثیری در زندگیتان گذاشته است تا در صورتی که در زندگیتان ایجاد مشکل کرده است از افراد متخصص کمک بگیرید.
علائم افسردگی
در صورتی که همه یا برخی از این علائم را در طول روزهای متوالی تجربه کردهاید، ممکن است افسردگی داشته باشید و لازم است از افراد متخصص کمک بگیرید:
  • لذت نبردن از انجام تفریحات مورد علاقه
  • احساس مداوم پوچی یا ناراحتی
  • افزایش بی حوصلگی و بی علاقگی
  • احساس خستگی و کاهش انرژی
  • احساس بیقراری و تحریک پذیری
  • بیخوابی یا خواب زیاد
  • احساس ناامیدی یا بدبینی
  • سختی در تمرکز و تصمیمگیری
  • افزایش یا کاهش وزن غیر ارادی
علاوه بر این موارد، راههایی برای تشخیص و مدیریت علائم بیماریتان وجود دارد که در اینجا برخی از این استراتژیها ذکر میشوند. برای مثال بنا بر اظهارات دکتر بادر هنگامی که فرد وجود افسردگی را در خود میپذیرد و آن را مشکلی جدی و قابل درمان میانگارد، خود گامی برای بهبود زندگی در ابعاد گوناگون است. برای مبارزه با افسردگی، تغییرات کوچکی در زندگی خود ایجاد کنید. اضافه کردن برنامهای منظم به روتین زندگیتان میتواند به درمان بسیاری از علائم افسردگی کمک کند. لازم نیست تغییرات خارق العادهای در زندگیتان ایجاد کنید. گاهی تغییرات کوچک در نحوهی زندگی میتوانند اثرات بزرگی از خود بر جای بگذارند. برای مثال ورزش روزانه را در اولویتهای زندگیتان قرار دهید. این ورزش لازم نیست طولانی و جدی باشد و یک پیادهروی 10 دقیقهای نیز میتواند به شما کمک کند. شروع به انجام فعالیتهای گوناگونی بکنید که میتواند شامل شرکت در انجام کارهای داوطلبانه، مذهبی، خدماتی یا هرگونه فعالیتی باشد که شما را عضوی فعال از یک گروه میکند. این کار کمک میکند برای شما هدفی ایجاد کند که در راستای تحقق آن تلاش کنید.
 
 
 
میتوانید مراقبه و مدیتیشن را امتحان کنید. این تمرینها به شما کمک میکنند استرس و اضطراب خود را کنترل کنید، زیرا اضطراب خود به تشدید علائم افسردگی کمک میکند. علاوه بر کلاسهای حضوری، کلاسهای آنلاین و اپلیکیشنهای (برنامه) گوناگونی وجود دارند که این تمرینها را به شما آموزش میدهند و شما را با مقدمات مدیتیشن آشنا میکنند. برخی از این برنامه ها شامل برنامهی calm، ten percent happier و headspace میشوند.
لازم به ذکر است بسیاری از روانشناسها جلسات درمانی و دورههای آنلاین برگزار میکنند، از این رو لازم نیست قوانین فاصلهی اجتماعی زیر پا گذاشته شوند. شما میتوانید درمان خود را از خانه انجام داده و در معرض ویروس کووید-19 قرار نگیرید. جلسات درمانی روانشناسی و صحبت کردن دربارهی مشکلات تجربهای مثبت برای بسیاری از بیماران مبتلا به افسردگی است و کمک میکند عواملی که علائم افسردگی را در فرد تحریک میکنند، شناسایی شوند. این مسئله تا حد زیادی به این بیماران کمک کرده و از تشدید حالات افسردگی آنها جلوگیری میکند.

افزودن نظر