Azteb

مانیتور علائم حیاتی چه پارامتر هایی دارد؟

نویسنده AnonymousFox_hfa 2020-10-30 12:24:26 1 نظر آموزش,

 

پارامترهای مانیتور علائم حیاتی چه هستند؟

 

ضربان قلب (PR): قلب هر فرد بزرگسال سالم در حالت طبیعی بین ۶۰ تا ۱۰۰ بار در دقیقه می‌تپد. افرادی که تحرک بالایی دارند ممکن است ضربان قلب پایین‌تری داشته باشند.

فشار خون (BP): این پارامتر در مانیتور علائم حیاتی بیمار به معنی فشار وارد شده از طرف خون به شریانهاست. فشار زمانی که قلب در حال تپش است، فشار سیستولی و زمانی که قلب در حالت استراحت است، فشار دیاستولی نامیده می‌شود. فشار سیستولی باید بین ۱۰۰ تا۱۳۰ و فشار دیاستولی باید بین ۶۰ و ۸۰ میلی‌متر جیوه باشد.

ممکن است در دستگاه مانیتور علائم حیاتی با NIBP و IBP نیز برخورد کرده باشید. NIBP یا فشار خون غیر تهاجمی یا غیر مستقیم، فشاری است که با استفاده از کاف از روی بدن اندازه‌گیری می‌شود. ولی IBP یا فشار خون تهاجمی یا مستقیم با وارد کردن کاتتر شریانی، فشار خون را از داخل بدن اندازه‌گیری می‌کند.

درجه حرارت بدن (T): عفونت و بیماری ممکن است دمای بدن بیمار را تغییر دهد. مانیتور دمای بدن برای تشخیص بیماری و همچنین و بررسی روند درمان اهمیت دارد. نزدیک شدن دمای بدن بیمار به درجه حرارت طبیعی بدن (حدود ۳۷ درجه سلسیوس)، نشان می‌دهد که درمان مؤثر بوده است.

تعداد تنفس (RR): نرخ تنفس از علائم حیاتی است که وضعیت کلی سلامتی بیمار را نشان می‌دهد. تنفس سطحی یا تنفس بیش از حد عمیق هر کدام معنی متفاوتی دارند. پرستار یا پزشک با استفاده از این اطلاعات می‌توانند آسیب‌های احتمالی را تشخیص و با توجه به آن اقدامات حیاتی لازم را انجام دهند. فرد بالغ در حالت عادی بین ۱۲ تا ۱۶ بار در دقیقه تنفس می‌کند.

اشباع اکسیژن (SPO2): این پارامتر در مانیتور علائم حیاتی بیمار نشان می‌دهد دقیقاً چقدر اکسیژن در خون وجود دارد. کمبود اکسیژن در خون ممکن است باعث وارد شدن صدمات جدی به مغز یا دیگر ارگان‌های بدن شود. حداکثر اشباع اکسیژن ۱۰۰ است و مقادیر زیر ۹۰ ممکن است نشان‌دهنده‌ی کمبود اکسیژن خون باشد.

 

 

برچسب ها: مانیتور

1 نظر

محمدرضا مسعود:
04 January 2024, 01:42:59 PM
پاسخ

ممنون از اطلاعات

افزودن نظر